Niets uit kunnen schrijven
van wat en hoe
tot in detail
Slechts eromheen woorden geven
Niet gevangen
Geen stip in het heelal
Geen blijvend goed gevoel van weten
Maar opnieuw en telkens verder. 

Jeske

 

De yoga-opleiding heb ik gevolgd bij Saswitha, Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Deze heb ik afgerond met de scriptie: 'De weg via het lichaam, Christendom en Yoga'. Een uitermate boeiend onderwerp. Ik heb in de praktijk zo'n duidelijk verschil opgemerkt hoe anders je de dingen gaat ervaren wanneer je ook het lichaam opent voor de ervaring.
Om datgene wat je ervaart niet alleen een ervaring op mentaal/geestelijk niveau laat zijn, want het lichaam biedt ook toegang tot het innerlijk weten.

Als mindfulnesstrainer sta ik bij de VMBN geregistreerd als categorie 1 gecertificeerd trainer. 

 

Bij de yoga en de mindfulness is het teruggaan naar de basis van groot belang. De neiging om dingen graag anders te willen hebben dan ze zijn, loslaten. Aandacht hebben voor hoe het nu is, zowel in de beoefening van de yoga als in de mindfulness. De mindfulness geeft mij handvatten voor mijn houding ten opzichte van alles wat zich aandient. Het is sterk gericht op het dagelijkse leven. De yoga betekent veel voor mij vooral als het gaat om de fysieke beleving. Aandacht als basishouding voor zowel de yoga als mindfulness, maakt dat het echt van jezelf is.

 

Niemand anders dan ik alleen kan de volledige aandacht opbrengen voor wat ik zelf voel, denk en hoe ik handel. De verantwoording ligt helemaal bij mij en hoe ik met situaties omga. Voor mij een boeiende levenshouding die me veel goeds brengt en ik hoop dat ik jou mag ontmoeten op het pad dat ik bewandel.

  

Het leven zelf is wat mij inspireert om te delen met anderen.

 

Gedichtenbundel 'het naakte leven'

In 2011 heb ik mijn gedichtenbundel 'het naakte leven' uitgegeven. Een tweede druk verscheen in 2012.